На початку заходу ректор університету Валерій Сокуренко від імені Вченої ради та колективу вишу привітав засновника і першого ректора університету академіка Національної академії правових наук України, доктора юридичних наук, професора, заслуженого юриста України Олександра Марковича Бандурку із Днем народження. Олександр Маркович подякував усім за увагу й теплі слова і зазначив, що цінує усіх членів великого й дружного університетського колективу за плідну багаторічну співпрацю, за взаєморозуміння, патріотизм, щирість і відданість справі, якій присвятили все своє життя, побажав миру й процвітання Україні. Привітання із Днем народження цього дня також приймали директор Кременчуцького льотного коледжу Руслан Яковлєв та завідувачка кафедри правового забезпечення підприємницької діяльності і фінансової безпеки докторка юридичних наук, професорка Ольга Гетманець.

Під час засідання Вченої ради розглядалися актуальні питання діяльності вишу в умовах воєнного стану: робота вчених рад факультетів, удосконалення діяльності Сумської філії та Педагогічної ради Кременчуцького льотного коледжу; результати роботи Кременчуцького льотного коледжу. Підведено було підсумки проведення первинної професійної підготовки поліцейських у 2022/2023 навчальному році. Багато уваги Вчена рада приділила роботі курсантсько-студентського самоврядування. Обговорювалися питання утворення разових спеціалізованих вчених рад для проведення публічних захистів дисертацій з метою присудження ступеня доктора філософії. Розглянуто було та затверджено ініційовані кафедрами теми дисертаційних досліджень на здобуття ступеня доктора наук (доктора філософії) тощо.

Серед інших питань діяльності університету розглянули рекомендовані до друку монографічні дослідження, затвердили графіки освітнього процесу університету на 2023/2024 навчальний рік.

ВЗГ ХНУВС