Представники Харківського національного університету внутрішніх справ взяли участь у роботі Всеукраїнської науково-практичної конференції на тему «Спадкування в умовах збройної агресії РФ». Захід був організований громадською організацією «Європейсько-Азіатська науково-дослідницька платформа».

У роботі конференції взяли участь здобувачі вищої освіти та науково-педагогічний склад кафедри цивільно-правових дисциплін факультету №4 – завідувач кафедри Олексій Зайцев, професори Святослав Сліпченко та Олександр Шишка, доцентки Оксана Бортнік, Наталія Шишка, Олена Піхурець та Світлана Ясечко; науково-педагогічний склад кафедри цивільного права та процесу факультету №6 – завідувач кафедри Юрій Жорнокуй, професор кафедри Олександр Кухарєв, доценти Юрій Чалий та Елла Вакулович, а також професорки кафедри правового забезпечення підприємницької діяльності та фінансової безпеки факультету №6 Ірина Сядриста та Аліна Чорна.

Наукове зібрання пройшло за участю судді Верховного Суду, юристів-практиків, науково-педагогічних працівників, науковців, здобувачів освіти закладів вищої освіти, зокрема курсантів ХНУВС із метою обговорення актуальних питань й проблем, пов'язаних зі спадкуванням в умовах збройної агресії РФ.

Учасники конференції обговорили найбільш актуальні питання, пов'язані зі спадкуванням в умовах збройної агресії РФ, зокрема особливості здійснення права на спадкування, «вади» при спадкуванні, врегулювання законодавством України прийняття спадщини на тимчасово окупованих територіях та інші питання.

Конференція стала платформою для обміну досвідом та обговорення актуальних проблем спадкового права в Україні в умовах збройної агресії РФ. Її результати сприятимуть розвитку науково-практичних рекомендацій щодо вдосконалення законодавства України у сфері спадкування та захисту прав спадкоємців.

Науковий онлайн-захід показав важливість об'єднання зусиль суддів, науковців, юристів, нотаріусів, представників державних органів і громадськості для розробки ефективних механізмів захисту прав спадкоємців у складних умовах збройної агресії та вирішення нагальних проблем, пов'язаних із спадкуванням на окупованих територіях.

ВЗГ ХНУВС