Доцент кафедри соціально-економічних дисциплін Сумської філії ХНУВС кандидат наук з державного управління Володимир Дементов протягом квітня успішно підвищив кваліфікацію – опанував онлайн-курси Міжнародної федерації товариств Червоного Хреста та Червоного Півмісяця (IFRC) та отримав відповідні електронні сертифікати.

«Перша допомога дорослим» («First Aid for Adults») – курс, для самостійного навчання  та ознайомлення з ключовими концепціями і методами першої допомоги, необхідними для вирішення надзвичайних ситуацій у дорослих, таких як задуха, інсульти, опіки, рани та зупинка серця; захисні заходи та ключові адаптації, необхідні для надання першої допомоги в у контексті спалаху інфекційного захворювання, такого як COVID-19).

«Жити за Кодексом поведінки» («Live the Code», код IFRC) – курс про кодекс поведінки IFRC (обіцянка не заподіяти шкоди спільнотам, які обслуговуються IFRC, волонтерам і персоналу, що разом з Фундаментальними принципами IFRC допомагає працювати безпечно та ефективно в усьому світі). У межах курсу було вивчено передісторію Кодексу, його Ключові принципи, досліджено реальні сценарії та кейсові дослідження, що допомогли зрозуміти, як застосовувати Код у різних ситуаціях.

Отримані знання допоможуть у викладанні дисциплін, а навички першої допомоги – під час війни і у надзвичайних ситуаціях.

ВЗГ ХНУВС