Відбулося засідання членів курсантсько-студентського самоврядування Харківського національного університету внутрішніх справ. Курсанти та студенти обговорили освітньо-професійні програми першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти галузі знань 26 «Цивільна безпека» і спеціальності 262 «Правоохоронна діяльність».

Під час засідання було зроблено висновок, що освітньо-професійні програми відповідають вимогам Стандарту вищої освіти за спеціальністю 262 «Правоохоронна діяльність» для першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, затвердженого наказом МОН від 30.04.2020 №578 (зі змінами), та Стандарту вищої освіти за спеціальністю 262 «Правоохоронна діяльність» для другого (магістерського) рівня вищої освіти, затвердженого наказом МОН від 22.10.2020 №1294 (зі змінами), відповідно. Було наголошено, що освітньо-професійні програми враховують вимоги Закону України «Про вищу освіту», Національної рамки кваліфікацій і встановлюють обсяг та термін навчання, загальні компетенції, професійні компетентності за спеціальністю, перелік та обсяг навчальних дисциплін для опанування компетентностей освітніх програм, вимоги до структури навчальних дисциплін.

Представники самоврядування дійшли висновку, що освітньо-професійні програми відповідають вимогам, що висуваються до такого виду робіт і можуть бути рекомендовані для затвердження та використання у Харківському національному університеті внутрішніх справ. Водночас було наголошено, що в умовах військових дій необхідним є запровадження додаткових курсів або певних тем в циклах дисциплін обов’язкового компонента, які б відображали особливості організації діяльності правоохоронних органів під час воєнного стану.

ВЗГ ХНУВС