16 травня 2023 року виповнюється 70 років з дня народження доктора філософських наук, професора, заслуженого працівника освіти України Олександра Володимировича Тягла. Він є одним з перших докторів наук, які прийшли в новостворений Харківський університет внутрішніх справ. О.В. Тягло працює в нашому університеті з 1995 року, доктор філософських наук з 1992 року, професор з 2000 року, заслужений працівник освіти з 2004 року, з 1999 по 2011 рік працював на посаді начальника кафедри філософії та політології, мав спеціальне звання «полковник міліції». З 2011 р. - професор кафедри соціально-гуманітарних дисциплін факультету № 6. Багато років був членом Вченої ради університету.

Професор О.В. Тягло - відомий лектор та вчений. Велику популярність серед курсантів, студентів  та колег здобули його лекції з «Юридичної логіки», а підручник з такою ж назвою неодноразово перевидавався різними видавництвами. Всього ним написано близько 200 наукових та методичних робіт, під його науковим керівництвом підготовлено доктора та трьох кандидатів наук. Олександр Володимирович є одним із найбільш цитованих вчених університету, на його роботи з проблем критичного мислення посилаються не лише вітчизняні, але й зарубіжні вчені.

Олександр Тягло користується заслуженим авторитетом серед науково-педагогічного складу та студентів університету. Неодноразово заохочувався керівництвом МВС та ХНУВС, має низку відомчих нагород.

І сьогодні, вітаючи його з ювілеєм, бажаємо нашому колезі міцного здоров’я, наснаги і творчих успіхів на благо нашого університету та філософської науки!