Для здобувачів вищої освіти Харківського національного університету внутрішніх справ відбувся захід, присвячений питанням створення безбарʼєрності та спрямований на виховання поваги до індивідуальних особливостей громадян, недопущення їх дискримінації. У зустрічі взяла участь голова громадської організації «Гармонія» Людмила Нецкіна.

Проректор університету Анатолій Клочко, звертаючись до присутніх, наголосив, що Національна стратегія створення безбар’єрного простору в Україні розробляється в межах ініціативи першої леді Олени Зеленської та на виконання Указу Президента України, що включає заходи щодо усунення перепон у різних сферах життя.

Під час заходу Людмила Нецкіна розповіла про діяльність організації, ознайомила курсантів з основними термінами безбар’єрності, особливостями толерантного спілкування та поводження з людьми з інвалідністю, а також навела приклади із власного досвіду.

У межах реалізації цієї програми курсантсько-студентським самоврядуванням розроблено «Довідник безбар’єрності». Про довідник, його мету, цілі та завдання розповів голова курсантсько-студентського Парламенту Олександр Бабич.

Захід був організований та проведений відділом соціально-гуманітарної роботи університету.

ВЗГ ХНУВС