Завідувач кафедри цивільно-правових дисциплін ХНУВС кандидат юридичних наук Олексій Зайцев за участю заступника начальника ОГП КП районного управління поліції ГУНП у Хмельницькій області провів для курсантів 2 курсу факультету № 2 бінарне заняття за темою «Відкриття провадження у справі. Підготовче провадження».
Працівник поліції наголосив, що під час служби їх обов’язок полягає у тому, щоб надати докази, які суд повинен безпосередньо дослідити у справі: ознайомитися з письмовими та електронними доказами, висновками експертів, поясненнями учасників справи, викладеними в заявах по суті справи, показаннями свідків, оглянути речові докази. Докази, що не були предметом дослідження в судовому засіданні, не можуть бути покладені судом в основу ухваленого судового рішення.
Доповідач розповів про особливості злочинів, скоєних під час воєнного стану, навантаження цієї лінії, про найбільш доцільні прийоми та способи, що застосовуються при розслідуванні цієї категорії злочинів чи кримінальних проваджень, про їх типові ознаки. Наприкінці заняття він відповів на численні запитання курсантів щодо практичної діяльності поліцейського.

ВЗГ ХНУВС