Викладачки кафедри гуманітарних дисциплін Сумської філії ХНУВС Юлія Самойлова, Ганна Довгополова та Анна Решитько взяли участь у міжнародному вебінарі «Поширення досвіду створення багатомовної освітньої політики ЄС в Україні» у межах реалізації спільного проєкту Тартуського університету (Естонія) та МОН України Erasmus+ KA2 «MultiEd».

Спікерами вебінару виступили: PhD, Міністр освіти та науки Естонії Крістіна Каллас з доповіддю «Multilingual Education: Estonian Know-How Sharing»; Державний експерт МОН України Марина Мруга із доповіддю «Впровадження багатомовної освіти: Виклики, що стоять перед Україною»; проректорка ТНПУ докторка педагогічних наук Ірина Задорожна із доповіддю «Рекомендації щодо впровадження багатомовної освіти (результати опитування та проєкту MultiEd під патронатом програми Erasmus Plus)».

Під час роботи вебінару було детально проаналізовано виклики, які стоять перед Україною на шляху до впровадження багатомовної освіти та детальні рекомендації від МОН України щодо цього у вітчизняних закладах освіти. Учасники заходу ставили запитання спікерам та отримати вичерпні відповіді щодо стратегії багатомовної освіти України на найближчі роки.

Всі учасники отримали сертифікати підвищення кваліфікації від Тартуського університету (Естонія).

Сумська філія ХНУВС