З метою посилення практичної складової професійної підготовки здобувачів Сумської філії ХНУВС викладачкою кафедри гуманітарних дисциплін Анною Решитько та доценткою Ганною Довгополовою було проведене бінарне заняття онлайн за темою «Права людини» для першокурсників, які навчаються за спеціальністю «Право».

На заняття було запрошено заступника начальника міжрегіонального управління Національного агентства державної служби у Харківській та Сумській областях Максима Гаврилюка. Було обговорено низку важливих питань, серед яких – обов'язки держави щодо прав людини, недискримінація як базовий принцип прав людини, роль державного службовця у сфері прав людини, кар’єрні можливості правознавців на державній службі. першокурсники збагатили іншомовний правничий словник новою тематичною термінологією.

Здобувачі ставили запитання, ознайомилися з принципами та цінностями прав людини, а також із тим, як ці принципи втілюються у функціях і посадових обов’язках державних службовців, сформували відповідні навички для запобігання порушень.

Сумська філія ХНУВС