У Міжнародний День захисту дітей на всіх локаціях Харківського національного університету внутрішніх справ відбулися розважальні заходи для дітей працівників університету. Звертаючись до присутніх, ректор університету Валерій Сокуренко зазначив: «Ми маємо робити все, щоб наші діти залишалися дітьми, щоб вони відчували нашу любов, повагу, турботу. Так має бути! Я буду робити все, щоб наші курсанти відчували себе захищеними. Будемо підтримувати дітей, які навчаються у нашому університеті, і батьки яких загинули, захищаючи рідну землю. Я переконаний, що обов’язок держави, нашого навчального закладу дати їм освіту, путівку в життя, щоб вони могли самі себе забезпечувати, захищати нашу Батьківщину. Ми пам’ятаємо воїнів, які відстоюють незалежність і суверенітет, наших випускників, несуть службу, у тому числі й на кордоні, і теж зі зброєю в руках. Ми піклуємося про наших працівників, щоб у їхніх сім’ях панувала злагода, було тепло й затишно, а діти – це те, заради чого ми живемо, вони – наше майбутнє!». Валерій Васильович побажав малечі рости здоровими, слухняними, радувати батьків. Працівникам університету ректор подякував за віддану службу та сумлінну працю.

Під час війни в Україні багато дітей загинули від ворожих куль, зазнали поранень, каліцтва та втрат найрідніших людей, залишилися сиротами. Так не має бути! Це найстрашніший злочин проти майбутнього всього світу! Під час заходу присутні вшанували пам'ять усіх маленьких українців, життя яких забрала війна.

Відділ соціально-гуманітарної роботи університету організував цікаву й насичену святкову програму. Разом із аніматорами діти брали участь у різних конкурсах, руханках, цікавих вікторинах, грали у веселі та захоплюючі ігри. Вони ознайомилися з роботою кінологічної служби, поспілкувалися з пухнастими чотирилапими підопічними поліцейських, оглянули різні види зброї, позмагалися у стрільбі, уявили себе водіями поліцейських машин та багато іншого. Гарний настрій дітям забезпечила не лише святкова атмосфера, але й отримані від профспілкового комітету університету солодощі та подарунки – морозиво, сувеніри, альбоми для малювання, олівці та фарби.

Дитинство – це чудова пора мрій і безтурботності, наповнена щирою радістю і теплом рідних людей. І, незважаючи на війну, нехай так і буде завжди!

ВЗГ ХНУВС