Відбулося чергове факультативне заняття Школи наукового лідерства Харківського національного університету внутрішніх справ на тему «Наукова діяльність здобувачів/здобувачок вищої освіти: переваги, перспективи під час навчання та практичної діяльності», яке провела доцентка кафедри соціальних та економічних дисциплін факультету № 2 Марина Петченко. У зустрічі взяли участь представники всіх підрозділів університету, курсанти, студенти, слухачі магістратури, аспіранти та ад'юнкти, які були присутні на заході як в офлайн, так і онлайн-форматі.

Марина Петченко провела заняття в інтерактивному форматі з максимально широким залученням здобувачів освіти до обговорення та висвітлення власних поглядів. Спікерка звернула увагу молоді на те, що мінливість сучасного світу породжує необхідність адаптації та щоденного моніторингу численних наукових, освітніх, творчих можливостей, що відкриваються перед молоддю.

Марина Петченко розповіла про свій власний науковий шлях, про перші кроки та перемоги у царині науки. Спікерка надала конкретні поради та рекомендації через призму власного життєвого шляху щодо організації роботи та відпочинку, розвитку комунікативних навичок й підтримки високого рівня працездатності у науковій сфері.

Присутні на зустрічі здобувачі освіти активно долучалися до дискусії, ставили запитання щодо того, як наукова діяльність може допомогти стати конкурентноспроможним працівником, як бути креативним і не вигоріти.

Голова Школи наукового лідерства ХНУВС Віталій Найда наголосив на важливості розвитку комунікативних навичок і вмінь роботи з текстом як основи наукової діяльності та подальшої практичної роботи. Віталій Найда також зазначив, що надзвичайно важливо ретельно планувати кожен свій день задля максимальної ефективності та неможливості пропуску важливих дедлайнів під час роботи над науковими дослідженнями.

ВЗГ ХНУВС