Факультети № 1 та № 4 Харківського національного університету внутрішніх справ за сприяння старшого інспектора сектору ювенальної поліції Кам’янець-Подільського районного управління поліції Едуарда Вербицького та поліцейського офіцера Староушицької громади Володимира Чабана організували та провели для учнів 10-11 класів Староушицької громади Кам’янець-Подільського району Хмельницької області День відкритих дверей.

Старшокласники відвідали  навчальну базу університету, де ознайомилися із матеріально-технічним забезпеченням навчального процесу. Вони відвідали аудиторії автомобільної підготовки, безпеки, Аналітичний центр боротьби з кіберзлочинністю та моніторингу кіберпростору (кіберцентр), де ознайомилися зі специфікою навчання в університеті. Декан факультету № 1 Віталій Романюк та декан факультету № 4 Микола Марчук розповіли про факультети та спеціальності, за якими готують фахівців. Звертаючись до молоді, вони закликали юнаків і дівчат сміливо йти до своєї мрії та не помилитися у професійному виборі.

Представники університету ознайомили присутніх з історією університету, його відомими випускниками й умовами вступу. Учням надали можливість випробувати себе на тренажерах в аудиторії автомобільної підготовки для вдосконалення навичок практичного керування. Старшокласникам продемонстрували макети різних видів зброї, вибухонебезпечних предметів та боєприпасів, а також екіпіровку поліцейського для виконання спеціальних завдань. Учні ознайомилися з алгоритмом надання першої невідкладної домедичної допомоги за протоколом M.A.R.C.H. Їм продемонстрували на манекенах способи зупинки критичної кровотечі, проведення серцево-легеневої реанімації.

Представники відділення психологічного забезпечення вишу розповіли про особливості надання психологічної допомоги дітям, які постраждали від домашнього насильства, булінгу та стали жертвами кримінальних правопорушень.

Курсанти кіберцентру розповіли про діяльність центру та основні завдання, які вони виконують. Зауважили, що вже під час навчання мають можливість отримувати практичні навички.

Учні ставили багато запитань представникам університету та курсантам, отримали вичерпні відповіді та інформативні матеріали про університет.

ВЗГ ХНУВС