Доцентка кафедри адміністративного права та процесу факультету № 1 Ірина Казанчук провела бінарне заняття для курсантів 1 курсу факультету № 3 на тему «Органи Національної поліції України як суб’єкти адміністративної юрисдикції» у межах навчальної дисципліни «Основи адміністративно-юрисдикційної діяльності». У проведенні заняття взяли участь: дільничний офіцер поліції сектору превенції відділення поліції № 1 Коростенського РУП ГУНП у Житомирській області Віталій Воробей та інспектор роти № 5 батальйону № 1 УПП в Харківській області Павло Віннічук, які поділилися з курсантами власним досвідом практичної роботи в структурних підрозділах Національної поліції.

Під час заняття поліцейські звернули увагу на особливості здійснення провадження у справах про адміністративні правопорушення, підвідомчі Національній поліції, на підстави притягнення осіб до адміністративної відповідальності за вчинення правопорушень у сфері забезпечення публічної безпеки і порядку в умовах воєнного стану,  обговорили методики спілкування поліцейського з різними верствами населення. Також поліцейські розповіли про зміни в адміністративному законодавстві, викликані широкомасштабною війною РФ проти України, та наголосили на важливості правильного тлумачення адміністративно-правових норм під час складання поліцейськими процесуальних документів відповідно до КпАП України.

Наприкінці заняття курсанти поставили свої запитання працівникам Національної поліції та отримали на них вичерпні й розгорнуті відповіді.

ВЗГ ХНУВС