На кафедрі адміністративного права та процесу факультету № 1 відбулося завершальне у 2022-2023 навчальному році засідання наукового гуртка за темою «Адміністративно-правові засади взаємодії Національної поліції з іншими державними органами, громадськістю в умовах воєнного стану».

Разом із керівницею наукового гуртка – доцентом кафедри, кандидатом юридичних наук, доцентом, полковником поліції Іриною Казанчук – гуртківці підбили підсумки науково-дослідної роботи курсантів за профілем кафедри, та обговорили шляхи удосконалення правових засад організації взаємодії структурних підрозділів Національної поліції України з громадськістю в умовах військових дій. Окрему увагу Ірина Казанчук звернула на особливу роль в правоохоронній системі органів Національної поліції у відсічі збройної агресії, а також наголосила на важливості зміцнення патріотичного виховання української молоді загалом та курсантів ХНУВС зокрема.

У засіданні наукового гуртка також взяв участь старший інспектор підрозділу з контролю з обігу зброї у сфері дозвільної системи Миргородського ВП ГУНП в Полтавській області Юрій Шека, який поділився власним досвідом поліцейської діяльності та висвітлення проблемних аспектів у науковій роботі. Під час заходу було заслухано доповіді членів гуртка та окреслено перспективи подальшого розвитку правового регулювання діяльності правоохоронних органів України.

Наприкінці засідання було наголошено на подальшій плідній науковій роботі членів наукового гуртка кафедри та обов’язковому дотриманні принципів і вимог академічної доброчесності при написанні наукових робіт.

ВЗГ ХНУВС