Факультети № 1 та № 4 Харківського національного університету внутрішніх справ за сприяння старшого інспектора сектору ювенальної поліції Кам’янець-Подільського районного управління поліції Едуарда Вербицького організували та провели для учнів 9-11 класів Китайгородської громади Кам’янець-Подільського району Хмельницької області день відкритих дверей.

Старшокласники відвідали навчальну базу університету, де ознайомилися із матеріально-технічним забезпеченням, оглянули аудиторії автомобільної підготовки та безпеки, Аналітичний центр боротьби з кіберзлочинністю та моніторингу кіберпростору. Декан факультету № 1 Віталій Романюк і заступник декана факультету № 4 з навчально-методичної роботи Юрій Онищенко розповіли учням про факультети та спеціальності, за якими готують фахівців, умови вступу. Представники університету детальніше зупинилися на історії університету, його відомих випускниках.

Старшокласники випробували себе на тренажерах в аудиторії автомобільної підготовки для вдосконалення навичок практичного керування, ознайомилися з макетами різних видів зброї, вибухонебезпечних предметів і боєприпасів, а також екіпіровкою поліцейського при виконанні спеціальних завдань. Молодь дізналась алгоритм надання першої невідкладної домедичної допомоги за протоколом M.A.R.C.H. На манекенах було продемонстровано способи зупинки критичної кровотечі, проведення серцево-легеневої реанімації.

Працівники відділення психологічного забезпечення вишу звернули увагу на особливості надання психологічної допомоги дітям, які постраждали від домашнього насильства, стали жертвами кримінальних правопорушень, булінгу.

Заступник декана Юрій Онищенко розповів про діяльність кіберцентру та його основні завдання, які виконують курсанти, тісну співпрацю з практичними підрозділами поліції.

Учні отримали не тільки вичерпні відповіді на свої запитання, а й інформативні матеріали про університет.

ВЗГ ХНУВС