Старша викладачка кафедри криміналістики, судової експертології та домедичної підготовки факультету № 1 ХНУВС Катерина Пензєва пройшла на відкритій платформі Prometheus онлайн-курс «Перша домедична допомога в умовах війни», розроблений спільно з компанією «Перша допомога та Спецпідготовка. FAST».

Після отримання теоретичних знань і відпрацювання практичної частини курсу представниця кафедри залучила до занять 80 курсантів першого курсу факультету № 3, які також пройшли зазначені навчання.

Знання, отримані під час опрацювання курсу, базуються на протоколах тактичної медицини (TCCC), розроблених американським Комітетом TCCC.

Під час проходження навчання були закріплені знання за темами: «Надання домедичної допомоги за алгоритмом MARCHE», «Ознаки кровотечі та кровоспинні засоби, джгути та важливі принципи роботи з ними», «Як зупиняти кровотечу з використанням джгутів, тампонади, прямого тиску на рану, тощо», «Оцінка свідомості постраждалого та звільнення дихальних шляхів», «Як проводити реанімацію та порядок виклику швидкої», «Як діяти при опіках тіла, переохолодженні, немасивних кровотечах тощо».

Після успішного завершення курсу всі учасники отримали відповідні сертифікати.

ВЗГ ХНУВС