Факультет № 4 та кафедра конституційного і міжнародного права Харківського національного університету внутрішніх справ провели просвітницько-виховний захід з нагоди Дня Конституції України, в якому взяли участь постійний та перемінний склад університету, представники Сумської філії ХНУВС та Кременчуцького льотного коледжу ХНУВС.

Відкрив захід проректор університету Анатолій Клочко, який привітав усіх присутніх зі святом та підкреслив важливість цієї події як для вчених-правників і правоохоронців, так і всього Українського народу, зокрема в умовах дії правового режиму воєнного стану.

Народний депутат України Олександр Бакумов, доктор юридичних наук, доцент у своїй промові наголосив на важливості ролі Конституції України в боротьбі за свободу і незалежність, а також європейський та євроатлантичний вибір цивілізаційного розвитку України. Він підкреслив, що в умовах війни вкрай важливим є наявність в державі осередку стабільності, своєрідної точки опори. Таку функцію якраз і виконує Основний Закон нашої держави – Конституція України.

Під час заходу також виступили декан факультету № 4 ХНУВС, доктор юридичних наук, професор, підполковник поліції Микола Марчук, завідувач кафедри конституційного і міжнародного права факультету № 4 ХНУВС, кандидатка юридичних наук, доцентка Тетяна Гудзь та курсантка 1 курсу навчальної групи Ф4-101 Владислава М'якотіна.

Проведений захід був спрямований на підвищення правової культури і свідомості здобувачів вищої освіти, усвідомлення виключної ролі Конституції України, яку вона продовжує відігравати у справедливій боротьбі Українського народу за свою свободу і незалежність заради створення належних умов для повноцінного, позбавленого загроз з боку авторитарних і тоталітарних політичних режимів на кшталт рашистського, існування  майбутніх поколінь українців.

ВЗГ ХНУВС