Відбулося чергове факультативне заняття Школи наукового лідерства Харківського національного університету внутрішніх справ на тему «Актуальні проблеми трудового права в дослідженнях молодих вчених та їх вплив на розвиток правосвідомості громадян», яке провів професор кафедри трудового та господарського права факультету № 2 Євген Подорожній. У зустрічі взяли активну участь представники всіх підрозділів університету, курсанти, студенти, слухачі магістратури, аспіранти та ад'юнкти, які були присутні на заході як в офлайн, так і онлайн форматі.

Євген Подорожній у своєму виступі звернув увагу на проблему правового нігілізму, що, на жаль, має місце  в питаннях  трудового права серед громадян України, поширення практик незаконного працевлаштування, а також масові порушення трудових прав громадян роботодавцями, зокрема під час працевлаштування з випробовувальним терміном. Спікер окреслив окремі проблемні аспекти, пов’язані із застарілістю норм вітчизняного трудового права, організацією надомної та дистанційної роботи в умовах карантину та воєнного стану, а також акцентував увагу юних науковців на тих проблемах, що мають місце у ході аналізу трудових прав поліцейських.

Присутні на зустрічі здобувачі освіти з усіх структурних підрозділів університету активно долучалися до дискусії, ставили запитання щодо актуальних проблем трудового права в умовах воєнного стану, реформування вітчизняної системи пенсійного забезпечення, проблем захисту трудових прав працівників наукової сфери тощо.

Голова Школи наукового лідерства ХНУВС Віталій Найда наголосив на тому, що питання трудового права щоденно постають як перед поліцейськими, так і перед звичайними громадянами. Відчувається нагальна потреба у період навчання в університеті активно засвоювати важливі для подальшої практичної діяльності теми в сфері трудового права, зокрема й на рівні плідної наукової діяльності. Віталій Найда від імені учасників Школи подякував спікеру за цікавий та інформативний виступ та висловив надію, що сьогоднішня зустріч та дискусія надихнуть здобувачів освіти більш детально проаналізувати проблеми в сфері трудового права та запропонувати власні рішення.

ВЗГ ХНУВС