Доцентка кафедри педагогіки та психології факультету № 3 ХНУВС Вікторія Доценко пройшла дводенний тренінг навчання методиці TRiM. Trauma risk management (TRiM) – це метод профілактики ПТСР та інших розладів психічного здоров’я, пов’язаних із травматичним стресом.

TRiM – це програма групової підтримки, яка діє за принципом «рівний рівному», успішно впроваджена в збройних силах Великої Британії. Це раціональна система процедур, що застосовуються після травматичних подій та проводяться відповідним чином підготовленими особами, які називаються Практиками системи TRiM. Особи, які працюють по системі TRiM, можуть надавати підтримку колегам, контролювати стан людей, які зазнали травм, і, за необхідності, допомагати їм отримати доступ до професійної підтримки.

Учасники тренінгу TRiM пропрацювали наступні теми: психологія реагування на стрес, проблеми управління на місці події, процедури управління окремими особами та групами, що піддаються впливу травматичних подій, а також виявлення та відповідне управління більш серйозними психологічними проблемами.

Після успішного завершення курсу всі учасники отримали відповідні сертифікати.

ВЗГ ХНУВС