У Харківському національному університеті внутрішніх справ на Хмельниччині відбулися урочисті заходи з нагоди Дня Конституції України. Працівники та курсанти університету виконали Державний Гімн України та вшанували хвилиною мовчання світлу пам'ять воїнів, що загинули, захищаючи Україну, а також мирних громадян, які стали жертвами російської агресії.

Від імені ректора університету генерала поліції третього рангу Валерія Сокуренка привітав присутніх зі святом декан факультету № 4 Микола Марчук. У своїй промові він зазначив: «Чинна Конституція України пройшла складний шлях становлення та розвитку. Вона стала вершиною, найбільш значущим здобутком української теорії та практики конституціоналізму. Конституція України 1996 року стала першою загальновизнаною в усьому світі вітчизняною конституцією незалежної Української держави, що визначила основи суспільного і державного ладу, права і свободи людини і громадянина, порядок організації та функціонування органів державної влади та органів місцевого самоврядування і правовий захист Конституції. Сьогодні це право ми виборюємо у російського агресора, який намагається завоювати наші території, знищити нашу державу, історію, надбання, наших людей, дітей, наше майбутнє. Нехай повага до нашого історичного минулого, єдність, стійкість стануть запорукою перемоги нашої держави!».
«Конституція України – це Основний Закон, за яким живе кожен українець, в якому закріплено права та свободи наших громадян, суверенність і незалежність України. В умовах війни, коли ми вкотре відстоюємо незмінний упродовж століть свій цивілізаційний вибір, День прийняття Конституції набуває особливого значення, адже є символом незалежності, мужності, стійкості та незламності нашого народу», – наголосив декан факультету № 1 Віталій Романюк. Він привітав усіх зі святом та побажав щастя, миру, добра та злагоди.
Завершились урочистості привітальним танцем учасників художньої самодіяльності університету.

ВЗГ ХНУВС