На факультеті № 1 відбувся міжкафедральний семінар, приурочений до Дня слідства, за темою «Протидія злочинності в умовах війни: регіональний вимір». У заході взяли участь: керівний склад факультету № 1 та науково-педагогічні працівники кафедр кримінального права і кримінології; кримінального процесу та організації досудового слідства; криміналістики, судової експертології та домедичної підготовки; практичні працівники слідчого відділу Кам’янець-Подільського районного управління поліції ГУНП в Хмельницькій області; представники Харківського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України, а також слухачі магістратури та курсанти.

Відкрив семінар із вітальним словом декан факультету № 1 підполковник поліції Віталій Романюк, який наголосив на важливості зустрічей науковців та практиків, під час яких можна обмінятися думками та актуальними проблемами сьогодення. Він указав на нагальні питання щодо особливостей організації досудового розслідування кримінальних правопорушень в умовах воєнного стану.

Шляхи вдосконалення окремих положень досудового розслідування на регіональному рівні окреслив заступник начальника слідчого відділу Кам’янець-Подільського РУП ГУНП в Хмельницькій області Ілля Сіньков. Під час дискусії також порушувалися питання щодо особливостей розслідування злочинів, вчинених на територіях проведення активних бойових дій, а також протидії кримінальним правопорушенням у сфері господарської та службової діяльності в умовах війни.

Особливу увагу було приділено питанням криміналістичного забезпечення розслідування злочинів, особливостей призначення та проведення молекулярно-біологічних експертиз (ДНК-аналіз), огляду місць влучання снарядів ракетної артилерії тощо. Не менш цікавим був аналіз положень кримінального процесуального законодавства, та особливостей їх застосування під час досудового розслідування в умовах воєнного стану.

Наприкінці міжкафедрального семінару Віталій Романюк подякував учасникам за проявлену активність, наголосив на виключній актуальності розглянутих питань і важливості отриманих висновків.

ВЗГ ХНУВС