У Харківському національному університеті внутрішніх справ пройшов День відкритих дверей. Майже півтори тисячі учнів старших класів загальноосвітніх шкіл, ліцеїв, коледжів відвідали навчальний заклад. З ними провів зустріч ректор університету генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко. Звертаючись до молоді, він зазначив: «Ті професії, які ви можете здобути у нашому університеті, надзвичайно необхідні народу України, державі. У нас працюють досвідчені фахівці: доктори та кандидати наук, професори та доценти з великим досвідом практичної роботи. З нами співпрацюють іноземні спеціалісти з різних країн Європи, із Сполучених Штатів Америки, інших країн світу. Вас – молодих, енергійних, розумних – ми чекаємо на навчання. Я впевнений, що багато з вас стануть поліцейськими, багато - здобудуть інші правничі професії, але всі ви будете хорошими фахівцями, патріотами своєї держави. Вами пишатимуться громадяни, ви будете гордістю ваших батьків та рідних! Пам’ятайте, Харківський національний університет внутрішніх справ чекає на вас!».

Про особливості відбору кандидатів на навчання до вищих навчальних закладів МВС України у 2017 році, вимоги до оформлення особових справ, про те, за якими спеціальностями готують фахівців, про можливість навчатися на підготовчому відділенні, на кафедрі військової підготовки майбутнім абітурієнтам розповів проректор навчального закладу підполковник поліції Михайло Бурдін.

Всі, хто відвідав цього дня університет, змогли ознайомитися з військовою технікою, що знаходиться на озброєнні та використовується підрозділами МВС України – Державної прикордонної служби, Національної гвардії. Молодь оглянула виставку Харківського науково-дослідного експертно-кримінологічного центру МВС України та спеціального обладнання вибухотехнічної служби Головного управління Національної поліції в Харківській області, відвідала експозицію найбільш розповсюджених деактивованих вибухових пристроїв, що застосовуються у злочинних цілях та на території проведення антитерористичної операції.

Перед гостями виступив колектив художньої самодіяльності, ансамбль барабанщиць, карабінери університету. Свої вміння з тактико-спеціальної підготовки показали курсанти - учасники гуртка «ЩИТ». Працівники Управління Державної пенітенціарної служби у Харківській області зі службовими собаками продемонстрували огляд транспортного засобу з метою виявлення заборонених речей (зброї, наркотиків тощо), а також конвоювання злочинця та його затримання під час спроби втечі. Продемонстрували свої вміння і працівники кінологічної служби та вибухотехнічного відділу ГУНП в Харківській області, бійці підрозділу спеціального призначення КОРД. Свої дії щодо ліквідації пожежі продемонстрували працівники Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Майбутні абітурієнти оглянули виставку вогнепальної зброї та навчальні місця, на яких відпрацьовуються дії поліцейських: із затримання підозрілих осіб під час перевірки документів на блокпосту, перевірки документів, проведення поверхневої перевірки та огляду особистих речей, доставляння правопорушника пішим порядком та службовим автотранспортом, під час виявлення порушень Правил дорожнього руху, у разі зупинення транспортного засобу на підставі інформації, що свідчить про причетність водія до вчинення кримінального правопорушення, під час виклику на сімейну сварку тощо.

На великому плацу університету працювала польова кухня.   

ВЗГ ХНУВС