Доцентка кафедри педагогіки та психології факультету № 3 ХНУВС Вікторія Доценко та старша викладачка кафедри Олена Макарова взяли участь у тренінгу «Психосоціальний супровід осіб постраждалих від ґендернообумовленого насильства під час військових дій» у м. Луцьк.

Учасники отримали актуальні знання та практичні навички із психологічної підтримки постраждалих осіб, їхнього ментального відновлення та повернення до повноцінного життя, розуміння того, що таке ґендернообумовлене насильство і як воно впливає на людей, зокрема у військових конфліктах, опанували навички ефективного психосоціального супроводу людей, які зазнали його. 

Знання і навички будуть впровадженні в освітній процес університету, що сприятиме посиленню свідомості здобувачів освіти щодо прав людини та ґендерної рівності, попередженню насильства та дискримінації, а також покращенню мережі підтримки потерпілих від ґендернообумовленого насильства під час військових дій.

Захід проведено громадською організацією «Регіональне об’єднання молоді» в межах проєкту «Розбудова миру та подолання конфліктів в Україні – крок вперед» за фінансової підтримки Institut für Auslandsbeziehungen (IFA) із використанням ресурсів Міністерства Закордонних Справ Німеччини.

ВЗГ ХНУВС