Представники університету долучились до освітньо-наукового інтенсиву «500 днів супротиву України очима правоохоронців і правозахисників», який організовано Департаментом освіти, науки та спорту Міністерства внутрішніх справ України.

У заході взяли участь: державний секретар МВС України Інна Яшук, народний депутат України, заступник Голови Комітету ВР України з питань правоохоронної діяльності В’ячеслав Медяник, Голова Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду Олександр Марчук, Голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергій Крук, т.в.о. першого заступника Голови Національної поліції України Дмитро Тишлек.

Спікерами заходу виступили представники Верховної Ради України, Верховного Суду, Офісу Генерального прокурора, МВС України, Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, Національної поліції України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Державної прикордонної служби України, Державної міграційної служби України. Під час освітньо-наукового заходу проведено дві панельні дискусії «Загрози правам і свободам людини і громадянина у воєнний час: практика забезпечення та дотримання прав людини», «Система кримінальної юстиції в умовах війни: виклики, проблеми та перспективи подолання».

До роботи інтенсиву долучились представники освітньо-наукової спільноти системи МВС. Від університету до заходу в офлайн-форматі долучились: завідувачка кафедри кримінального процесу та організації досудового слідства факультету № 1 Тетяна Фоміна, курсанти факультетів № 1, та № 4 Володимир Герасименко та Наталія Процкова. Під час проведення заходу представники університету змогли поспілкуватися з правниками та отримали цінну інформацію щодо дотримання прав людини в період воєнного стану та діяльності Уповноваженого Верховної ради України з прав людини; протимінної безпеки; особливостей кваліфікації воєнних злочинів; особливостей огляду місця події масового захоронення, обстрілу та місць катувань; протидії незаконній міграції та ін. За результатами інтенсиву отримано сертифікати.

ВЗГ ХНУВС