На Замковій горі у м. Вінниця, де встановлено Державний Прапор України, відбулись урочисті заходи з нагоди випуску кадетів. 102 вихованці пройшли підготовку в межах проєкту «Кадетський корпус поліції» на базі Харківського національного університету внутрішніх справ.

Випускників привітали ректор університету Валерій Сокуренко, начальник Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Іван Іщенко, начальник Вінницької обласної військової адміністрації Сергій Борзов, голова Вінницької обласної ради Вячеслав Соколовий, заступник Вінницького міського голови Сергій Тимощук, батьки та друзі кадетів.

Хлопці та дівчата промовили слова Клятви кадета «Кадетського корпусу поліції» та отримали іменні жетони.

Їх привітав начальник ГУНП у Вінницькій області Іван Іщенко. Він наголосив, що метою створення проєкту було бажання допомогти молоді обрати майбутню професію, в якій вони зможуть найкраще реалізувати свій потенціал. Подякував університету за співпрацю та можливість кадетам бути пліч-о-пліч із курсантами, брати з них приклад.

Іван Іщенко вручив почесним гостям, які допомагали і підтримували реалізацію інноваційного проєкту «Кадетський корпус поліції», спеціальну пам’ятну монету «Кадетський коїн».

Звертаючись до кадетів поліції, ректор університету генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко зазначив: «Сьогодні для вас пам’ятний день, ви пройшли підготовку і визначились із майбутньою професією, отримали знання та вміння, щоб продовжити навчання в закладах вищої освіти системи МВС та стати справжніми поліцейськими. Впевнений, що всі ви будете хорошими фахівцями, патріотами своєї держави. Наші громадяни очікують, щоб на вулицях і площах усіх населених пунктів було затишно, спокійно та безпечно. Ваш вибір – це шлях до безпеки, особливо сьогодні, коли йде війна з ворогом. У нас є найбільша мрія – перемогти у війні, щоб настав довгоочікуваний мир. Вам є з кого брати приклад. Служіть так, щоб вас поважали люди і оберігав Господь Бог! Слава Україні!».

Голова Вінницької обласної військової адміністрації Сергій Борзов наголосив: «Мені надзвичайно приємно сьогодні вітати вас з успішним закінченням навчання в межах проєкту «Кадетський корпус поліції». Пам’ятайте настанови викладачів, які стануть основним фундаментом для вступу у заклади вищої освіти системи МВС. Дякую вам, що у цей нелегкий час ви обрали професію поліцейського. Це почесна місія – служити людям, служити Батьківщині. Слава Україні!».

З напутніми словами до кадетів звернувся голова Вінницької обласної ради Вячеслав Соколовий: «Сьогоднішня Клятва кадета назавжди залишиться з вами, навіть, якщо ви навчатиметеся в інших вишах. Найголовніше, що ви зробили вибір служити людям, служити Закону, допомагати та утверджувати справедливість. Бажаю вам стійкості, впевненості, успішного вступу до обраного вами університету, бути учасниками наближення перемоги над рашистами. Слава Україні!».

Від Вінницького міського голови Сергія Моргунова привітання передав його заступник Сергій Тимощук і побажав юнакам і дівчатам бути справжніми патріотами держави, цінувати свободу й незалежність країни, яку протягом багатьох століть виборює український народ.

Заняття закінчились, попереду на кадетів чекають вступні іспити, цікаве навчання, нові друзі та досвідчені викладачі, які допоможуть їм стали професіоналами своєї справи.

ВЗГ ХНУВС