У межах міжнародного проєкту програми Еразмус+ КА2 Розвиток потенціалу вищої освіти «Університети-Громади: зміцнення співпраці» (UNICOM) пройшов міжнародний воркшоп «Третя місія університетів: виклики та європейські перспективи».

Захід було розпочато з виступів заступника Міністра освіти і науки України кандидата економічних наук, доцента Михайла Винницького, голови Національного Еразмус+ офісу України Світлани Шитікової, заступника голови Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти Наталії Стукало та докторки політичних наук, професорки, членкині Національного агентства кваліфікацій України Тетяни Семигіної. Кожна доповідь акцентувала увагу на те, що університети повинні стати драйвером регіонального розвитку.

Відповідальна за діяльність юридичної клініки ХНУВС, доцентка кафедри цивільного права та процесу, кандидатка юридичних наук Елла Твердохліб доповіла про розгалужену систему діяльності клініки та надання безоплатної правової допомоги населенню. Базовим принципом діяльності юридичної клініки є отримання практичного досвіду студентами і курсантами старших курсів денної форми навчання.

Кандидатка юридичних наук, доцентка Оксана Цукан презентувала «Жіноче лідерство в Україні під час війни» та навела багато яскравих прикладів розвитку жіночого лідерства з діяльності ХНУВС. Під час виступу розповсюджено інформацію про проєкт Модуль Жан Моне «Світлофор політики ЄС: ґендер, права, міграція та цифровізація» (GeRiMiD) (ХНУВС) та проєкт «Європейське регіональне партнерство для гендерної рівності в епоху цифрових технологій» (EQUALS-EU) Горизонт 2020 (ХНУВС). Жваву дискусію викликала необхідність проведення гендерного аудиту та розміщення гендерних агрегованих та дезагрегованих даних на сайтах університетів. 

Заступник декана факультету № 4 з навчально-методичної роботи, кандидат наук з державного управління, доцент Юрій Онищенко повідомив про роботу Наукового парку «Наука та Безпека» та взаємодію з громадами та бізнесом.

Презентована діяльність ХНУВС отримала багато схвальних відгуків підтверджуючих її позитивність та необхідність продовження.

ВЗГ ХНУВС