Перший проректор ХНУВС Олександр Моргунов разом із начальником Регіонального сервісного центру ГСЦ МВС в Хмельницькій області Володимиром Степановим із робочим візитом відвідали Автошколу для осіб з інвалідністю, яку було відкрито на базі Харківського національного університету внутрішніх справ у м. Кам'янець-Подільський на Хмельниччині. Автошкола діє в межах проєкту МВС України за ініціативи Першої леді України Олени Зеленської «Без бар’єрів». Вони поспілкувалися з викладачами та інструкторами школи, які розповіли про особливості проведення занять і підготовку слухачів до іспитів. Також оглянули матеріально-технічну базу Автошколи для осіб з інвалідністю. Аудиторії, в яких слухачі курсів відпрацьовують первинні навички водіння та подолання умовних перешкод за комп'ютерними тренажерами, максимально адаптовані для людей з інвалідністю. Під час зустрічі Олександр Моргунов і Володимир Степанов обговорили нагальні питання щодо взаємодії між Автошколою для осіб з інвалідністю ХНУВС та Регіональним сервісним центром ГСЦ МВС в Хмельницькій області.

Перший проректор зазначив: «У межах проєкту «Без бар’єрів», яким опікується Перша леді Олена Зеленська, в Міністерстві внутрішніх справ запрацював проєкт Автошколи для людей з інвалідністю. Проєкт покликаний створити рівні можливості для кожного та кожної, хто бажає навчитися або перенавчитися керувати автомобілем. Наш університет увійшов у п’ятірку закладів вищої освіти, де працює Автошкола, яка адаптована до потреб людей з інвалідністю. Через війну кількість осіб з інвалідністю зростає не лише серед захисників та захисниць, а й серед цивільних. Тому було створено не просто Автошколу, а комплексну державну послугу, яка сприятиме адаптації цієї категорії населення до керування транспортними засобами. Разом із тим, Автошкола для осіб з інвалідністю на Хмельниччині охопить і тих людей, які набули інвалідність ще до війни або мають вроджену інвалідність. Ми створили всі умови для забезпечення однаково рівних умов, щоб люди з інвалідністю, успішно склавши теорію та практику в Територіальних сервісних центрах МВС, могли отримати посвідчення водія, або, якщо є посвідчення, підвищити рівень безпечного керування автомобілем».

Начальник Регіонального сервісного центру ГСЦ МВС в Хмельницькій області Володимир Степанов наголосив: «В Автошколі для осіб з інвалідністю університету дуже хороша навчальна база, працюють фахові викладачі, заняття проходять з урахуванням усіх потреб слухачів курсів. Нами також зроблено усе можливе, аби кожен мав доступ до державних послуг. У сервісному центрі МВС міста Кам’янець-Подільський додатково встановлена система відеозв’язку з перекладачем для забезпечення комунікації з особами з порушенням слуху. За допомогою смартфона або ж планшету, із встановленими на них додатками, адміністратори сервісних центрів МВС зможуть звернутися за послугою перекладача жестової мови, який безумовно, спростить надання адміністративних послуг для усіх категорій».

Нагадуємо, що надіслати заявку для проходження навчання в Автошколі для осіб з інвалідністю можна за адресою електронної пошти: [email protected]

ВЗГ ХНУВС