Старший науковий співробітник науково-дослідної лабораторії із проблем інформаційних технологій та протидії злочинності в кіберпросторі Харківського національного університету внутрішніх справ Захар Демидов взяв участь у вебінарі «Securing SaaS: The Missing Component of Cloud Security».

За оцінками галузевих аналітиків 99% витоків хмарних даних пов’язані з неправильними конфігураціями кінцевих користувачів, яким можна було б запобігти. Тим не менш, компанії непропорційно розподіляють ресурси для захисту загальнодоступної хмарної інфраструктури замість SaaS, яка є найкращим способом використання хмари організаціями. Сучасні підприємства сьогодні використовують 50 або більше програм SaaS з незліченними змінами конфігурації та швидкими циклами випуску керування безпекою вручну є майже неможливим завданням. Відсутність видимості програм робить їх зовні безпечними, але базова схема даних може спричинити витік конфіденційних даних. Рішення SaaS Security Posture Management (SSPM) забезпечують видимість конфігурації та ризику викриття даних для всього SaaS, надаючи універсальну площину керування. Лише після точного спостереження та кількісного визначення кіберризиків у SaaS організації зможуть вжити необхідних заходів для їх масштабного усунення.

Під час вебінару з AppOmni та Accenture учасники дізналися: «Що відрізняє хмари SaaS»; «Чому підходи та інструменти, які працюють для безпеки «традиційної» хмари (IaaS і PaaS), непридатні та недостатні для задоволення вимог безпеки SaaS у масштабі»; «На що звернути увагу в SaaS, який вимагає додаткових заходів безпеки»; «Найкращі методи конфігурації та моніторингу безпеки SaaS»; «Ключові підходи до побудови та впровадження програми безпеки SaaS» тощо.

ВЗГ ХНУВС