З нагоди відзначення Дня Української Державності 28 липня для курсантів факультетів № 2 та № 3 було проведено відеолекторій за участі завідувача кафедри філології та гуманітарних наук Вінницької академії безперервної освіти доктора історичних наук, професора Олексія Струкевича.

Зі вступним словом до присутніх звернувся проректор Анатолій Клочко, який привітав усіх зі святом та наголосив на особливій ролі поліції в житті держави. Запропонована курсантам лекція Олексія Струкевича була присвячена становленню й розвитку української державності на її початковому етапі. Лектор стисло нагадав присутнім про численні спроби сучасної країни-агресорки РФ придушити процес відновлення українцями власної держави протягом останніх століть. Було наголошено і на необхідності продовження широкого впровадження української мови в усіх сферах життя суспільства, що допомагатиме позитивним змінам у менталітеті і правосвідомості наших громадян.

Розуміння давніх витоків української державності, присутності традиції самоврядування в українському менталітеті є одним із дієвих засобів контрпропаганди під час інформаційної війни з агресором, шанобливого ставлення до здобутків предків та сучасних захисників української державності.

Захід було організовано відділом соціально-гуманітарної роботи університету.

ВЗГ ХНУВС