Підтримка та адаптація людей з інвалідністю до суспільного життя з урахуванням їхніх потреб – головна мета проєкту МВС «Автошкола для осіб з інвалідністю». Проєкт, що реалізується у межах ініціативи Першої леді Олени Зеленської «Без бар’єрів», створив цілісну та якісну державну послугу з підготовки й отримання посвідчення водія для осіб, які мають або отримали статус особи з інвалідністю.

Щоб удосконалити навички керування транспортним засобом із ручним керуванням до керівництва Автошколи для осіб з інвалідністю, яка діє на навчальній базі Харківського національного університету внутрішніх справ у м. Кам’янець-Подільський, звернувся Валентин Горбачевський.

З початком повномасштабної війни він пішов захищати нашу державу від російських окупантів. Службу проходив у 14-й окремій механізованій бригаді. Улітку 2022 року, виконуючи бойове завдання під Слов’янськом, військовий отримав важкі поранення, внаслідок яких втратив ногу. За рік чоловік пройшов довгий шлях: операції, лікування, реабілітацію, протезування. Переміщався кріслом колісним, згодом опанував протез та милиці. До війни Валентин закінчив водійські курси, але не встиг скласти іспит й отримати посвідчення водія. В Автошколі для осіб з інвалідністю ХНУВС його підтримали та допомогли відновити навички практичного керування на спеціалізованому автомобілі. Валентин тренувався на закритому майданчику, де багато уваги приділяється різним вправам, що допомагають краще відчути автомобіль із ручним керуванням. Згодом відбудеться іспит із практичного керування у Територіальному сервісному центрі МВС у місті Кам’янець-Подільський, де Валентин Горбачевський підтвердить свої навички керування та отримає посвідчення водія.

Запрошуємо на навчання осіб з інвалідністю, які бажають вперше отримати посвідчення на право керування транспортним засобом категорії «В», або, маючи посвідчення, потребують перенавчання.

Довідки за телефоном: +38 (067) 968-08-28.

Надіслати заявку для проходження навчання в Автошколі для осіб з інвалідністю ХНУВС можна електронною поштою: [email protected].

ВЗГ ХНУВС