Представники Харківського національного університету внутрішніх справ стали учасниками тренінгу для працівників курсової ланки закладів вищої освіти зі специфічними умовами навчання, що належать до сфери управління МВС України.

Мета тренінгу – підвищення професійних компетентностей фахівців курсової ланки закладів вищої освіти МВС для ефективної роботи з курсантами. Серед завдань заходу – сприяння саморозвитку навичок конструктивного й критичного мислення, формування навичок рефлексії планування та постановки цілей; систематизація знань про психологічні особливості розвитку молоді та способи підтримки їх ментального здоров’я; розкриття психотехнології роботи на засадах підтримуючого середовища та мотивації до досягнення успіхів у майбутній професійній діяльності; надання інструментів взаємодії з курсантами, що сприятимуть їхньому професійному та особистісному розвитку.

Програма тренінгу складається з чотирьох сесій: вікові, індивідуально-психологічні та гендерні особливості курсантів; підтримання особистісного становлення курсанта в курсантському колективі; сприяння професійному становленню курсанта як фахівця; інструменти саморозвитку, самоконтролю, саморефлексії.

За підсумками проведеного тренінгу учасники отримають сертифікати.

ВЗГ ХНУВС