Курсанти-першокурсники факультетів № 2 та № 3 ХНУВС, які проходять табірний збір, познайомилися із сучасною вінницькою письменницею та поетесою Ларисою Сичко. Зустріч була організована відділом соціально-гуманітарної роботи вишу.

Лариса Сичко – чарівна подолянка, членкиня Національної спілки письменників України, Вінницького обласного літературно-мистецького об’єднання «Автограф», лауреат літературного конкурсу «Малахітовий носоріг», фестивалів «Підкова Пегаса», «Барви народного мистецтва», літературно-мистецької премії «Кришталева вишня». Авторка оповідань «Невигадані історії мого дитинства» та повісті «В’яр». Зустріч письменниці з майбутніми правоохоронцями була прикрашена демонстрацією хідожніх творів, автором яких є її чоловік – Олександр Пелешко. Наврядчи хтось міг би краще відобразити героїв і події, про які пише письменниця, ніж близька людина і одночасно професійний художник та ілюстратор. Олександр Пелешко учасник Всеукраїнських, обласних, міжрегіональних, міських виставок, член національної спілки художників України.

На зустрічі розмова йшла про їх спільну роботу, про теми, які хвилюють майстриню слова, що сьогодні є важливим для всіх українців. У час швидких змін та інформаційного перевантаження людині важливо знаходити час для читання, а можливо, і власної творчості. Це дозволяє побути наодинці з собою і не тільки уявити події прочитаного твору, а й прискіпливіше вдивитись у себе. Тоді життя кожного наповнюватиметься тією справжністю дій, почуттів і поглядів, за які ніколи не буде соромно і гірко. Якщо мужні українські воїни знаходять час для книги на передовій, тим більше можемо знайти й ми. Пам’ятати про це майбутнім правоохоронцям побажали гості університету. 

ВЗГ ХНУВС