Для курсантів-першокурсників факультетів № 1 № 4 ХНУВС, які проходять табірний збір, було організовано зустріч із військовим капеланом Тарасом Банасом. Просвітницькі заходи та зустрічі в університеті проводяться з метою військово-патріотичного та національно-патріотичного виховання молоді, що сприяє підсиленню моральних і патріотичних якостей курсантів і студентів, формує їх світогляд і національну самосвідомість.

Військова капеланська діяльність – поняття, яке в Україні має досить молодий вік, офіційно Закон України «Про Службу військового капеланства» був прийнятий 30 листопада 2021 року. До цього військові капелани працювали в основному за волонтерським принципом або офіційно у складі ЗСУ на рівні з іншими військовослужбовцями. Під час бесіди з курсантами були обговорені питання безпосередньої потреби військових капеланів у лавах Збройних Сил України, Національній поліції, принципи та причини, за якими вони виконують свою місію. Тарас Васильович розповів про своє перебування у цьому статусі від 2014 року по сьогоднішній день: «Наша робота – це надзвичайно важлива місія душпастирської опіки на передовій, адже для бійців військові капелани є і друзями, і порадниками, і психологами. Від цього залежить емоційний і бойовий дух наших військових».

Тарас Банас відповів на запитання першокурсників і побажав майбутнім поліцейським успіху у службі та подальшому навчанні.

Просвітницький захід був організований відділом соціально-гуманітарної роботи вишу.

ВЗГ ХНУВС