32 роки тому, у 1991 році Верховна Рада України ухвалила Акт проголошення незалежності України. Як зазначено у цьому документі, незалежність нашої держави була проголошена «виходячи зі смертельної небезпеки, яка нависла над Україною у зв'язку з державним переворотом в СРСР 19 серпня 1991 року». Попри «смертельну небезпеку», тоді Україні вдалося здобути незалежність і нарешті створити самостійну Українську державу. Створити, продовжуючи тисячолітню традицію державотворення в Україні. Створити на основі «права на самовизначення».

Це пам’ятний день для кожного Українця. Це день, коли мрія про вільну, незалежну країну стала реальністю, ми стали господарями на нашій землі.

Сьогодні наш вільний народ незламної країни знову бореться за нашу свободу та майбутнє. За час війни весь світ побачив хоробрість і самовідданість нашого народу, а ми ще більше пишаємося тим, що ми - українці.

Вірю в нашу Перемогу! Бажаю процвітання, здоров’я, міцного духу, нехай небо над нашою країною завжди буде мирним.

Вірю, що разом, у єдності, ми подолаємо ворога. Бажаю усім нам сили і натхнення у боротьбі за правду і свободу! 

Шануймо наших Героїв, тих хто бореться за нашу Незалежність сьогодні, щоб у вільній Україні майорів синьо-жовтий прапор, прапор нашого народу!