Напередодні Дня пам’яті загиблих захисників України, що відзначається 29 серпня, у Харківському національному університеті внутрішніх справ відбувся легкоатлетичний забіг «Шаную Воїнів, біжу за Героїв України». Захід вже став щорічною патріотичною традицією, мета якої – вшанування пам'яті воїнів, загиблих під час повномасштабної агресії РФ проти України. У ньому взяли участь проректори, декани факультетів, науково-педагогічний склад, офіцери, курсанти, студенти та слухачі магістратури на всіх локаціях ХНУВС. Хвилиною мовчання учасники вшанували світлу пам’ять воїнів, що загинули, захищаючи Україну, а також мирних громадян, які стали жертвами російської агресії.

До присутніх звернувся ректор університету Валерій Сокуренко: «Сьогоднішній забіг – це ще одна можливість згадати та віддати шану усім мужнім і хоробрим захисникам і захисницям України, які щодня жертвують собою, відстоюють країну, її державність, незалежність і суверенітет. Герої заслуговують, щоб пам’ять про них та їх славетний подвиг жили вічно. Зараз, як ніколи, потрібна згуртованість, непохитність переконань та єдність у боротьбі з російським агресором».

Забіг є практичною реалізацією державної політики із вшанування подвигу наших захисників і захисниць, популяризації здорового способу життя, фізичної та психологічної реабілітації воїнів та їхніх родин, одна з можливостей віддати повагу тим Героям, хто більше ніколи не пробіжить під блакитним українським небом, за яке вони віддали своє життя. Подякувати та підтримати родини воїнів, об’єднати ветеранів, діючих працівників правоохоронних органів, військовослужбовців, волонтерів, молодь і всіх небайдужих українців навколо цінностей державності та незалежності.

ВЗГ ХНУВС