У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбулося спортивно-патріотичне свято. Змагалися збірні команди навчальних груп факультетів № 2 та № 3, а також факультетів № 1 та № 4.

Після виконання Державного Гімну України присутні хвилиною мовчання вшанували патріотизм, мужність, вірність та героїзм тих, хто поклав своє життя за єдність та незалежність України.

До першокурсників від імені ректора університету Валерія Сокуренка звернувся проректор Сергій Бортник: «Обрана професія поліцейського зобов’язує бути загартованим, витривалим, зі стійкими морально-вольовими якостями, готовими у будь-яку мить стати на захист держави, свободи та демократії. Невід’ємною частиною виховання та підготовки майбутніх працівників Національної поліції України є спорт. Йому приділяється багато уваги в нашому університеті. Завдяки участі у спортивних змаганнях ви розкриєте свої лідерські якості, знайдете однодумців та друзів. Успіхів вам!». Сергій Миколайович побажав молоді наснаги, сили духу, волі до перемоги та високих спортивних здобутків.

Декани факультетів № 1 – Віталій Романюк, № 2 – Ігор Назаренко, № 3 – Геннадій Звірянський та № 4 – Микола Марчук побажали молоді гарного настрою, вдалих стартів, наполегливої боротьби, спортивного завзяття та нових високих результатів.

Представники кафедри тактичної та спеціальної фізичної підготовки факультету № 3 – т.в.о. завідувача кафедри Микола Боровик та головний суддя змагань, старший викладач кафедри Дмитро Константинов оголосили порядок проведення змагань і провели інструктаж для збірних команд.

Цілеспрямованість, фізичний потенціал та свої можливості першокурсники продемонстрували у таких видах змагань, як ривок гирі, підтягування на високій перекладині, згинання та розгинання рук в упорі лежачи, легкоатлетична естафета, перетягування канату, а також у футболі.

За результатами змагань було визначено переможців і призерів в усіх видах спортивної програми:

Загальнокомандне місце - ривок гирі:

І місце – факультети № 1 та № 3;

ІІ місце – факультети № 2 та № 4.

ривок гирі 12 кг (жінки):

І місце – курсантка факультету № 2 Карина Длужевська (82 рази), курсантка факультету № 1 Наталія Рудюк (60 разів).

ривок гирі 24 кг (чоловіки):

І місце – курсант факультету № 3 Сергій Лубинський (71 раз), курсант факультету № 1 Андрій Світличний (80 разів).

Командне місце з гімнастично-силового комплексу:

І місце – факультети № 3 та № 4;

ІІ місце – факультети № 1 та № 2.

підтягування на високій перекладині (чоловіки):

І місце – курсант факультету № 3 Артур Колісник (29 разів), курсант факультету № 4 Анатолій Кирпич (22 рази).

згинання та розгинання рук в упорі лежачи (жінки):

І місце – курсантка факультету № 2 Дарія Дзюба (53 рази), курсантка факультету № 1 Каріна Богач (42 рази).

Легкоатлетична естафета:

І місце – факультети № 3 та № 4;

ІІ місце – факультети № 1 та № 2.

Перетягування канату:

І місце – факультети № 3 та № 4;

ІІ місце – факультети № 1 та № 2.

Футбол:

І місце – факультети № 2  та № 4;

ІІ місце – факультети № 1 та № 3.

У загальному підсумку усіх видів спортивних змагань місця розподілилися таким чином:

І місце – факультети № 3 та № 4;

ІІ місце – факультети № 1 та № 2.

За результатами змагань переможці та призери у командному заліку та у кожному виді змагань нагородженні дипломами відповідних ступенів, а найкращі спортсмени будуть рекомендовані до складу університетських команд із різних видів спорту.

ВЗГ ХНУВС