Під час зустрічі з курсантами-першокурсниками заступник директора наукової бібліотеки Олена Світлакова презентувала інформаційні ресурси і сервіси університетської бібліотеки: книжковий фонд, електронний каталог, електронну бібліотеку, бібліотечний портал та репозитарій. Ознайомила також молодь із послугами, що надаються бібліотекою та правилами користування бібліотекою.

Окрім ресурсів для навчання курсантам було представлено новий цифровий проєкт «Патріотична бібліотека», започаткований у минулому році. Наразі у ньому одинадцять розділів, що  містять 200 назв електронних видань про історію нашої держави, сучасну українську прозу, українську класику, книги із серій «Знамениті українці», «Воєнні щоденники» тощо.

Особливу зацікавленість у присутніх викликав віртуальний тематичний контент, що готує бібліотека до знаменних і пам’ятних дат. Курсанти переглянули віртуальну виставку «Я життям заплатив, щоб розквітла моя Україна», підготовлену до Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Це не остання зустріч першокурсників з науковою бібліотекою. У межах навчального процесу з курсантами 1-х курсів всіх факультетів будуть проведені бібліотечно-бібліографічні заняття із виховання навичок інформаційно-бібліографічної культури та дотримання академічної доброчесності.

ВЗГ ХНУВС