У День пам'яті загиблих захисників України для курсантів табірного збору факультетів № 1 та № 4 Харківського національного університету внутрішніх справ проведено зустріч із учасником бойових дій однієї з десантно-штурмових бригад Сергієм Васильєвим. Він розповів першокурсникам про перші дні війни, про виконання бойових завдань на сході нашої держави, про побратимів, перемоги та втрати на передовій. Сергій зазначив, що жодного разу не пошкодував про свій вибір, який зробив 24 лютого 2022 року, – пішов добровольцем до військкомату і вступив до Збройних Сил України. Воював і нищив ворога на Миколаївському, Дніпропетровському та Донецькому напрямках. В останньому бою під Бахмутом він отримав важке поранення – втратив ногу. Пройшовши лікування та реабілітацію, Сергій повернувся додому, працює, разом із дружиною продовжує виховувати своїх чотирьох дітей.

Сергій Васильєв порадив курсантам вчитися аналізувати, правильно сприймати інформацію, впевнено йти до своєї мети і бути прикладом порядності і шляхетності в усьому: «У будь-якій ситуації шукайте позитив, шануйте Україну, себе та своїх батьків. Впевнений, що Україна обов’язково переможе і ми всі разом її відбудуємо. Бажаю вам переможного миру, міцного здоров'я, віри у власні сили!».

Наприкінці зустрічі курсанти подякували військовому за розповідь й на знак поваги подарували квіти.

Захід організовано та проведено відділом соціально-гуманітарної роботи вишу з метою військово-патріотичного та національно-патріотичного виховання курсантської молоді.

ВЗГ ХНУВС