Шановні освітяни, курсанти, студенти, слухачі, ліцеїсти закладів освіти Міністерства внутрішніх справ України!

Від імені Колегії Міністерства внутрішніх справ України вітаю вас із початком нового навчального року та Днем знань!

Свято початку осені – День знань – об’єднує всі покоління українців, адже кожен з нас має зворушливі спогади про перший шкільний дзвінок або про першу лекцію. Це також хвилююча мить для наших закладів освіти, тому що початок навчального року є святом великої родини викладачів та науковців.  

 На жаль, другий рік поспіль першокурсники зустрічають перший навчальний день під час воєнного стану, а в деяких регіонах України навчальні корпуси взагалі залишаються без здобувачів освіти. Проте ворогу не вдалося досягти головного – зруйнувати нашу волю до свободи, зламати опір та ввергнути у відчай нашу націю. Ми зі зброєю в руках відстоюємо незалежність нашої Батьківщини, виборюємо право жити в суверенній Україні. Першочергово – заради вас, заради прийдешніх поколінь.

Ми підтримуємо ваш свідомий вибір і сподіваємося, що  відсьогодні майбутніх поліцейських, рятувальників, прикордонників і нацгвардійців об’єднають старанне навчання та інтенсивна підготовка. Ви маєте стати найкращими, тому що після нашої Перемоги саме вам забезпечувати безпеку, мир та злагоду в країні, яка відновлюватиметься.    

Для ефективного навчання в наших закладах створено необхідні умови завдяки майстерності найкращих викладачів та застосуванню надбань сучасної науки і техніки. Тож сміливо випробовуйте власні сили, здобувайте знання та досвід для досягнення майбутніх професійних успіхів!

Вірю у вашу наполегливість та старанність.

Слава Україні та її Героям!

Міністр

внутрішніх справ України                                        Ігор КЛИМЕНКО