Шановні освітяни, курсанти, студенти, слухачі і ліцеїсти! 

Прийміть найщиріші вітання з Днем знань і початком навчального року!

Перше вересня для першокурсників – це день,  з якого в житті починається незвіданий та цікавий шлях до пізнання. Для багатьох він є початком навчання в обраному закладі освіти та першим кроком у самостійне життя. Я щиро впевнена, що час навчання для кожного буде щасливим і незабутнім, ви знайде нових друзів та однодумців.

Освіта дає людині впевненість і свободу у виборі життєвого шляху, можливість досягти успіху і реалізувати свої здібності. Знання є справжнім безцінним надбанням народу, яке визначає його потенціал та розвиток.  Проте сучасний світ є дуже мінливим, і сьогодення потребує від нас глибоких знань і широкої ерудиції, готовності до стрімких змін і самовдосконалення. Тож будьте сміливими, креативними, допитливими і наполегливими.    

Проте не забувайте, що зараз іде війна. Від кожного з нас потребується вагомий особистий внесок у майбутній розвиток вільної квітучої України. Зі свого боку ми докладаємо максимальних зусиль для того, щоб невдовзі державна мова та український прапор повернулися на всі окуповані території нашої країни.

Я щиро бажаю колективам закладів освіти Міністерства внутрішніх справ України, Державної прикордонної служби України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Національної поліції України та Національної гвардії України єдності, творчого натхнення та впевнених успіхів на ниві якісного забезпечення професійної освіти європейського рівня. Ваша щоденна кропітка праця забезпечує виконання важливого завдання з формування кадрового потенціалу країни не тільки на воєнний час, а й для післявоєнного життя.

Від усієї душі бажаю всім чистого неба, міцного здоров’я, творчого натхнення та нових успіхів на благо України.

Слава Україні, її Захисникам та Захисницям!

Державний секретар

Міністерства внутрішніх справ України                          Інна ЯЩУК