Урочистими заходами відзначили День знань на всіх локаціях Харківського національного університету внутрішніх справ. З першим днем нового навчального року курсантів університету привітали начальник Вінницької обласної військової адміністрації Сергій Борзов, начальник ГУНП у Вінницькій області полковник поліції Іван Іщенко, ректор університету генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко.

Після внесення Прапора університету, підняття Державного Прапора України та виконання Гімну України присутні вшанували хвилиною мовчання світлу пам'ять, громадянську відвагу, силу духу, стійкість та героїчний подвиг усіх, хто заплатив життям під час виконання бойового завдання із захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України, а також мирних громадян, які загинули унаслідок збройної агресії РФ проти України та поклали квіти до пам’ятника загиблим правоохоронцям.

Звертаючись до першокурсників, начальник Вінницької обласної військової адміністрації Сергій Борзов зазначив, що роки навчання є одними з найкращих у житті молодої людини, проте війна внесла свої корективи: «Дуже багато поліцейських сьогодні захищають Україну зі зброєю в руках. Сумлінно навчайтеся, слухайте настанови вчителів, інструкторів, наставників. Хочу подякувати вам за те, що ви обрали непростий шлях – службу в поліції. В університеті ви отримаєте всі необхідні для цієї професії знання та навички. Зі святом!».

Наполегливості у навчанні і невтомної праці, щоб стати справжніми професіоналами своєї справи, побажав першокурсникам начальник ГУНП у Вінницькій області Іван Іщенко. 

Ректор університету Валерій Сокуренко зазначив, що для працівників вишу День знань – це професійне свято. «За кілька хвилин курсанти разом із викладачами зайдуть в аудиторії, і почнеться новий навчальний рік. Він має специфіку – триває війна, тому основними предметами є військово-інженерна підготовка, тактична, вогнева, домедична підготовка – усе, що може знадобитися у боротьбі з ворогом. Будьте наполегливими й старанними в опануванні знань! Викладачі, які вас навчатимуть, заходять в аудиторії із впевненістю й переконанням, що ми повинні перемогти і вистояти у цій непростій війні. Вони нададуть вам усі необхідні знання, щоб ви стали найкращими у своїй професії, і щоб ми змогли вистояти і перемогти у цій непростій війні. Вірте у свої сили і завжди пам’ятайте, що освіта залишиться з вами на все життя!». Ректор наголосив, що в університеті створені всі умови, у тому числі й безпекові, для реалізації освітнього процесу на високому сучасному рівні і закликав курсантів і студентів служити й навчатися так, щоб поважали люди й оберігав Господь Бог.

Від імені першокурсників виступив Тимур Перепелиця, батько якого загинув, захищаючи Україну.  Юнак запевнив, що молоді люди докладуть усіх зусиль, щоб здобувати знання та навички і в подальшому з честю і гідністю служити українському народу.

Ректор університету та начальник Вінницької обласної військової адміністрації за традицією вручили першокурсникам символічний атрибут навчання – «Залікову книжку».

Валерій Сокуренко вручив погони курсантам, яким присвоєно чергові спеціальні звання молодшого складу поліції капрал поліції.

Завершилися урочистості музичною композицією у виконані учасників художньої самодіяльності  університету. Для курсантів і студентів розпочалися заняття за розкладом.

ВЗГ ХНУВС