Урочисті заходи з нагоди закриття табірного збору, вручення погонів курсантам 1 курсу факультетів № 1 та № 4 та Дня знань розпочалися з внесення Прапора університету, Державного Прапору та виконання Державного Гімну України. Хвилиною мовчання присутні вшанували світлу пам'ять, патріотизм, мужність, вірність обов’язку та героїзм тих, хто поклав своє життя за єдність і незалежність України, усіх правоохоронців, які загинули під час виконання службових обов’язків, а також мирних громадян.

Відбувся урочистий момент вручення перших погонів курсантам.

Колектив художньої самодіяльності вишу виконав пісню «Погони».

Від імені ректора університету генерала поліції третього рангу Валерія Сокуренка, Вченої ради та ректорату курсантську молодь привітав проректор вишу Олександр Музичук: «Вручення курсантських погонів – це початок нового періоду у вашому житті, ваша готовність служити суспільству та забезпечувати безпеку та порядок у державі. Наш університет дав путівку в життя тисячам талановитих випускників, які успішно та віддано служать і захищають народ України на теренах усієї нашої держави. Вам є з кого брати приклад. Впевнений, що всі ви будете хорошими фахівцями, патріотами своєї Батьківщини. Ваш вибір – це шлях до безпеки, особливо сьогодні, коли йде війна з ворогом. У нас є найбільша мрія – перемогти у війні, щоб настав довгоочікуваний мир. Слава Україні!». Проректор подякував батькам курсантів, за те, що підтримали дітей у їх професійному виборі.

За зразкове виконання своїх обов’язків і сумлінне ставлення до служби проректор Олександр Музичук разом із деканами факультету № 4 Миколою Марчуком та факультету № 1 Віталієм Романюком вручили погони курсантам старших курсів, яким присвоєно чергові спеціальні звання молодшого складу поліції «капрал поліції»:

  • курсанту 3 курсу факультету № 1 Валентину Балковому;
  • курсантці 3 курсу факультету № 1 Тєоні Строк;
  • курсанту 3 курсу факультету № 4 Олексію Діденку.

Також Олександр Музичук вручив нагороди працівникам університету.

За підготовку висококваліфікованих кадрів, сумлінне та бездоганне служіння українському народові та з нагоди Дня Незалежності України Грамотами Харківської обласної ради нагороджено завідувача кафедри теорії та історії держави і права факультету № 1 Ігоря Логвиненка та старшу викладачку кафедри криміналістики, судової експертизи та домедичної підготовки Юлію Іншакову.

За сумлінне виконання службових обов’язків, високий професіоналізм, вагомий внесок у розвиток освітньої галузі та з нагоди Дня Незалежності України Почесною грамотою Хмельницької ОВА нагороджено фахівця відділення дозвілля відділу соціально-гуманітарної роботи Валентину Лаврусенко.

За багаторічну сумлінну і плідну працю, високий професіоналізм, вагомий внесок у підготовку кваліфікованих фахівців та з нагоди Дня Незалежності України Подякою Харківського міського голови нагороджено професора кафедри кримінального права і кримінології факультету № 1 кандидата юридичних наук Кирила Черевка.

За сумлінну працю, високий професіоналізм, відповідальне ставлення до виконання службових обов’язків та з нагоди Дня Незалежності України Подякою Вченої ради ХНУВС нагороджено провідного фахівця факультету № 4 старшого лейтенанта поліції Богдана Іванюка.

Від імені першокурсників виступив Назар Чуб. Він запевнив, що юнаки та дівчата, які вступили до Харківського національного університету внутрішніх справ, будуть наполегливо вчитися та опановувати професійні навички, щоб бути гідними звання курсанта. Він запропонував покласти квіти до пам’ятника загиблим патріотам держави.

Проректор університету Олександр Музичук вручив символічний атрибут навчання – «Ключ до знань» першокурсникам Юлії Медвідь і Оресту Студницькому.

Завершились урочистості вокально-хореографічною композицією у виконанні колективу художньої самодіяльності університету «Живи, Україно!».

Особовий склад університету приступив до занять за розкладом.

ВЗГ ХНУВС