Для курсантів факультетів № 2 та № 3 за запрошенням керівництва Харківського національного університету внутрішніх справ відбулася зустріч із представниками Корпусу оперативно-раптової дії однієї з областей України.

На початку заходу усі присутні вшанували пам’ять полеглих на війні бійців КОРДу та інших захисників України. Звертаючись до присутніх, проректор університету Анатолій Клочко зазначив, що завжди необхідно тримати високу планку у навчанні та службі.

Зупинившись на історії створення спеціального підрозділу, бійці КОРДу ознайомили молодь зі структурою підрозділів поліції особливого призначення, їх комплектуванням  фахівцями різних напрямів, виконанням особливих завдань, які ці підрозділи виконують, та вимогами до кандидатів, що бажають до них вступити.

Курсанти ставили багато запитань, зокрема, щодо конкретних епізодів затримань та інших завдань, що виконують бійці. Першокурсникам розповіли, що серед вимог до вступу в елітний підрозділ є не лише наявність відповідного терміну попередньої служби та гарна фізична підготовка, але й психологічна стійкість та знання права. Курсантів також цікавили питання використання нової зброї українського виробництва, особливості служби і щоденної підготовки бійців, підвищення їх професійної  майстерності.

Наприкінці зустрічі представники КОРДу побажали курсантам наполегливо навчатися, опановувати нові знання для особистісного зростання, щоб досягти успіху в обраній професії.

ВЗГ ХНУВС