Ректор Харківського національного університету внутрішніх справ генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко та генерал-полковник міліції Сергій Гусаров (ректор ХНУВС у 2012-2015 рр.) відвідали Полтавський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою, що носить ім’я Героя України, випускника університету Віталія Грицаєнка.

Звертаючись до ліцеїстів, ректор університету згадав свої роки навчання у Київському Суворовському військовому училищі, товаришів, з якими навчався, традиції, що існували в навчальному закладі. Валерій Васильович зазначив, що Харківський національний університет внутрішніх справ також має власні традиції і багаторічну історію, знати й шанувати їх навчають курсантів і студентів вишу. Незважаючи на війну в Україні, університет продовжує працювати та готувати кадри для Національної поліції. Багато хто з випускників і працівників вишу, взявши до рук зброю, у складі штурмових бригад Національної поліції захищає державу від ворога. Ректор зазначив, що в університеті багато уваги приділяється національно-патріотичному та військово-патріотичному вихованню молоді й буде радий бачити серед майбутніх курсантів і студентів університету теперішніх вихованців Ліцею.

Генерал-полковник міліції Сергій Гусаров, спілкуючись із молоддю наголосив, що курсанти університету дотримуються здорового способу життя, активно займаються спортом, громадською та волонтерською діяльністю в умовах воєнного стану. Харківський поліцейський виш хоч і постраждав внаслідок ворожих обстрілів, але він обов’язково буде відбудований.

Генерали побажали ліцеїстам міцного здоров’я, бути сильними, мужніми, небайдужими, допомагати батькам, рідним, друзям, постійно працювати над собою, відповіли на численні запитання ліцеїстів, розповіли про факультети та спеціальності, про переваги навчання в університеті, перспективи працевлаштування та запросили молодь вступати до ХНУВС.

Начальник Ліцею Олександр Баленко подякував генералам за увагу до закладу освіти і підкреслив, що багато хто з випускників обов’язково обере професію поліцейського й буде служити в одному з підрозділів Національної поліції України, захищати права та свободи громадян, інтереси держави та її територіальну цілісність.

У заході взяла участь дружина Героя України – Вікторія Грицаєнко.

ВЗГ ХНУВС