На початку заходу присутні хвилиною мовчання вшанували мужність, вірність та героїзм тих, хто поклав своє життя за єдність і незалежність України, а також усіх правоохоронців, які загинули під час виконання службових обов’язків.

Довідки про успішне завершення навчання вручили ректор університету генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко та ректор у 2012-2015 роках генерал-полковник міліції  Сергій Гусаров.

Валерій Сокуренко привітав присутніх і зазначив: «У непростий час, коли триває повномасштабна війна, ви прийняли свідоме рішення служити українському народу в лавах Національної поліції. Сьогодні рейтинг поліції надзвичайно високий, тож робіть усе від вас залежне, щоб виправдати високу довіру наших громадян! Успіхів вам, натхнення в роботі, ніколи не зупиняйтеся на досягнутому, зростайте професійно! Двері Харківського національного університету внутрішніх справ завжди відкриті для вас! Служіть так, щоб вас поважали люди й оберігав Господь Бог! Слава Україні!».  

Сергій Гусаров, звертаючись до присутніх, зазначив, що всі випускники прийняли свідоме рішення стати поліцейськими за покликом свого серця: «Працюючи у правоохоронних органах ви повинні берегти вашу репутацію й розуміти, що служите українському народу». Генерал побажав випускникам залишатися відданими обраній справі, сумлінно захищати права і свободи громадян, інтереси держави, а також завжди пам’ятати, що найвищою цінністю є життя людини.

Від імені випускників до присутніх звернувся рядовий поліції Богдан Чалий, який подякував керівництву та колективу університету за знання, отримані під час навчання, й запевнив, що випускники сумлінно нестимуть службу й забезпечуватимуть правопорядок.

ВЗГ ХНУВС