Перше у новому навчальному році заняття Школи наукового лідерства було присвячено темі "Перспективні напрями роботи здобувачів освіти у Школі наукового лідерства університету". Його провели проректор університету доктор юридичних наук, професор, заслужений юрист України Олександр Музичук та голова Школи Віталій Найда. У зустрічі взяли активну участь представники всіх підрозділів університету, курсанти, студенти, слухачі магістратури, аспірантури та ад'юнктури, як в офлайн, так і онлайн форматі.

Олександр Музичук розповів присутнім про історію становлення Школи наукового лідерства, знаних науковців, які є випускниками університету. Він акцентував увагу присутніх на науковому потенціалі вишу, який протягом багатьох років займає провідні позиції у загальнодержавних рейтингах за показниками цитування у наукометричних базах Scopus та Web of Science, кількістю призових місць у конкурсах наукових робіт здобувачів освіти. Олександр Музичук побажав молоді розкрити свій творчий та науковий потенціал у межах роботи Школи наукового лідерства.

Голова Школи Віталій Найда поінформував про графік факультативних занять учасників Школи у першому семестрі 2022/2023 навчального року, до проведення яких будуть залучені провідні науковці університету, і які будуть присвячені питанням ораторського мистецтва, про забезпечення якості вищої освіти, психологічного забезпечення правоохоронної діяльності, міжнародного вектору наукової роботи, інформаційних ресурсів та сервісів, запобігання злочинності в умовах війни тощо. Віталій Найда ознайомив здобувачів освіти з Положенням про Школу наукового лідерства ХНУВС, її завданнями та структурою. Голова Школи закликав курсантів і студентів постійно розвиватися та втілювати у свої дослідження нові ідеї.

Присутні на зустрічі ставили багато запитань спікерам щодо наукової роботи, сучасних науково-технічних та цифрових можливостей, які допомагають науковцям створювати цифрові профілі та обробляти величезні масиви інформації, на які отримали ґрунтовні відповіді. 

ВЗГ ХНУВС