Кандидатка філологічних наук доцентка кафедри соціально-гуманітарних дисциплін факультету № 6 ХНУВС Наталія Кобилко увійшла до команди спікерів курсів підвищення кваліфікації для педагогічних і науково-педагогічних працівників від ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти». Цикл вебінарів відкрив семінар-практикум «Візуалізація вербального матеріалу як засіб підвищення якості освіти», у межах якого Наталія Кобилко презентувала доповідь «Цифрові застосунки / сервіси для створення інтерактивних робочих аркушів». Спікерка ознайомила слухачів із популярними сервісами, які роблять освітній процес цікавим і ефективним, наголосила на перевагах і недоліках кожного застосунка, наочно продемонструвала, на яких етапах заняття доречно використовувати інтерактивні робочі аркуші.

Другий день вебінарів пройшов під назвою «Теорія і практика сторітелінгу», під час якого слухачі дізналися, що таке сторітелінг, коли його використовують, хто є головними героями історій. Наталія Кобилко говорила про популярні сюжети для сторітелінгу, ділилася секретами створення цікавих навчальних історій. Слухачі міркували над тим, чиї історії їх надихають, і як їх можна подати своїм вихованцям.

До курсів підвищення кваліфікації долучилося понад 900 представників із різних регіонів України, що говорить про актуальність теми. Після закінчення курсів педагоги отримали відповідні сертифікати. 

ВЗГ ХНУВС