Завідувач кафедри криміналістики, судової експертології та домедичної підготовки Василь Корнієнко провів для курсантів 3 курсу факультету № 1 лекційне бінарне заняття із дисципліни «Криміналістика» за темою «Криміналістичне дослідження цифрових слідів». У режимі zoom-конференції до проведення заняття приєдналися представники Харківського НДЕКЦ МВС України – завідувач відділу комп’ютерно-технічних і телекомунікаційних досліджень Віталій Колесник та провідний фахівець з організації наукової роботи відділу забезпечення діяльності центру Світлана Лозова.

Під час теоретичної частини лекції Василь Корнієнко підкреслив, що криміналістичне дослідження цифрових (електронних) слідів – це перспективна галузь криміналістичної техніки, що швидко розвивається. Сучасна корислива злочинність переважає у віртуальній сфері, тому навчання майбутніх слідчих прийомам і методам розслідування кримінальних правопорушень за цим напрямом є актуальним.

Віталій Колесник розповів про підготовку й призначення експертизи комп’ютерної техніки і програмних продуктів, а також про можливості експертизи телекомунікаційних систем і засобів. Він звернув окрему увагу здобувачів освіти на особливості вилучення мобільних телефонів, надав рекомендації як правильно ставити питання експертам.

ВЗГ ХНУВС