Викладачі кафедри юридичних дисциплін Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ Олексій Шуміло та Валерій Матус провели виїзне заняття із навчальних дисциплін «Судові та правоохоронні органи України» і «Кримінальний процес». Заняття було організовано з метою формування поваги до суду, підвищення рівня правової культури, обізнаності про порядок захисту прав і свобод людини, реалізації принципу гласності судового процесу, можливості проходження навчальної практики.

Сумський апеляційний суд є одним із судів загальної юрисдикції в судовій системі України. Порядок організації і діяльності апеляційного суду встановлюється Законом України «Про судоустрій і статус суддів». У складі апеляційного суду утворені судові палати з розгляду окремих категорій справ (судова палата з розгляду цивільних справ та судова палата з розгляду кримінальних справ).

Студенти побували на судових засіданнях з кримінальної та цивільної справ. Для них організували оглядову екскурсію приміщенням Сумського апеляційного суду.

Сумська філія ХНУВС