На базі Одеського державного університету внутрішніх справ відбувся круглий стіл «Протидія кіберзлочинності в Україні: сучасний стан, особливості в умовах війни та прогнозування на післявоєнний період». З вітальним словом до учасників заходу звернувся ректор Харківського національного університету внутрішніх справ доктор юридичних наук, професор, член-кореспондент Національної академії правових наук України, заслужений юрист України, генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко. Він зазначив, що тематика протидії кіберзлочинності, забезпечення кібербезпеки та інформаційної безпеки є вкрай важливою, особливо в контексті необхідності протидії російській агресії на кіберфронті. Ректор окреслив основні аспекти взаємодії університету з центральними органами виконавчої влади, громадами та ознайомив присутніх з окремими проєктами університету, спрямованими на створення безпечного середовища у кіберсфері.

Під час круглого столу обговорювалися питання сучасного стану протидії кіберзлочинам в Україні; стратегічні пріоритети та особливості протидії кіберзлочинності в умовах широкомасштабної агресії РФ; міжнародні стандарти та методологія оцінювання кіберзагроз; прогностичні методики й глобальний тренд злочинності у кіберпросторі; оцінювання поширення кіберзлочинів в Україні у післявоєнний період.

В обговоренні взяли участь представники Міністерства внутрішніх справ України, закладів вищої освіти, наукових установ, очільники профільних департаментів Національної поліції України та Служби безпеки України, заступник голови Одеської обласної військової (державної) адміністрації, представники міжнародних організацій.

За результатами роботи круглого столу та на підставі аналізу наукових напрацювань учасників заходу буде сформульовано низку науково обґрунтованих висновків, пропозицій та рекомендацій, а також опубліковано збірку матеріалів круглого столу.

ВЗГ ХНУВС